Landmads porretærte med bacon

Til 3 personer – tidsforbrug 25 min. + bagetid

 

Tærtedej:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g koldt smør
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. vand

Fyld:

  • 200 g bacon i tern
  • 8 stykker tyndt skåret bacon
  • 3 – 4 porre i smalle skiver
  • 2 spsk. hakket oregano
  • 1 tsk. groft salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g revet ost

Fremgangsmåde:

Bland mel og salt og smuldr smørret i, saml dejen med vandet og rul den ud.
Læg dejen i en 22 cm tærteform og lad dejen gå op ad siden på formen, bag den så i ovnen ved 200° i 12 min.
Svits baconternene på panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, steg herefter de 8 stykker bacon og dryp også dem af på køkkenrulle.
Steg porrerne på panden, uden de tager farve, tilsæt oreganoen og krydr med salt og peber.
Fordel porrer og bacontern i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet.
Drys osten over din porretærte og bag den i ovnen ved 200° i 30 min.                                  
Pynt inden servering med de 8 stykker stegt bacon.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.