Landmads porretærte med bacon
Til 3 personer – tidsforbrug 25 min. + bagetid
Tærtedej:
- 150 g hvedemel
- 50 g koldt smør
- ½ tsk. salt
- 3 spsk. vand
Fyld:
- 200 g bacon i tern
- 8 stykker tyndt skåret bacon
- 3 – 4 porre i smalle skiver
- 2 spsk. hakket oregano
- 1 tsk. groft salt
- ½ tsk. peber
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g revet ost
Fremgangsmåde:
Bland mel og salt og smuldr smørret i, saml dejen med vandet og rul den ud.
Læg dejen i en 22 cm tærteform og lad dejen gå op ad siden på formen, bag den så i ovnen ved 200° i 12 min.
Svits baconternene på panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, steg herefter de 8 stykker bacon og dryp også dem af på køkkenrulle.
Steg porrerne på panden, uden de tager farve, tilsæt oreganoen og krydr med salt og peber.
Fordel porrer og bacontern i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet.
Drys osten over din porretærte og bag den i ovnen ved 200° i 30 min.
Pynt inden servering med de 8 stykker stegt bacon.
