Hel kylling med grillet sommersalat og æblepeberrodskompot

Til 4 personer

Ingredienser:

 

Æblepeberrodskompot

  • 4 æbler
  • 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk frisk timian
  • 1-2 spsk høvlet peberrod

Sådan gør du …

Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl persillen, pil rødløgene og skær dem i både. Dup kyllingen tør med køkkenrulle og kom bredbladet persille og rødløg ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med køkkensnor i underlårene.
Smør kyllingen med rapsolie, gnid den med et halveret hvidløg og drys med salt.
Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i ca. 90 minutter eller på grillen indirekte i 60 minutter 
Skyl pærerne og blommerne, halver dem og drys skærefladen med stødt koriander.
Grill frugterne på en grillpande eller på grillen i 3-5 minutter på hver side.
Skær pærer og blommer i både og vend dem med brøndkarse, persille, citronolie og ristede pinjekerner.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i store tern.
Kom æbletern i en gryde med vand, citronsaft og sukker og lad det koge ved middelvarme i ca. 25-30 minutter til en ensartet kompot. Stil æblekompotten på køl.
Hak timian og peberrod og vend det i kompotten lige inden servering.

TIPS: Kog gerne selve æblekompotten dagen i forvejen og stil den i køleskabet.

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.