Hel kylling med grillet sommersalat og æblepeberrodskompot
Til 4 personer
Ingredienser:
- 1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
- 1 bdt bredbladet persille
- 2 rødløg
- Køkkensnor
- 2 spsk rapsolie fra De 5 Gaarde
- 1 helt hvidløg,
- Havsalt
- 4 pærer
- 6 blommer
- 2 spsk stødt koriander
- 2 bøtter brøndkarse
- 1 bdt bredbladet persille
- 2 spsk citronolie
- 50 g ristede pinjekerner
Æblepeberrodskompot
- 4 æbler
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- 2 spsk frisk timian
- 1-2 spsk høvlet peberrod
Sådan gør du …
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl persillen, pil rødløgene og skær dem i både. Dup kyllingen tør med køkkenrulle og kom bredbladet persille og rødløg ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med køkkensnor i underlårene.
Smør kyllingen med rapsolie, gnid den med et halveret hvidløg og drys med salt.
Steg kyllingen i ovnen ved 190 grader i ca. 90 minutter eller på grillen indirekte i 60 minutter
Skyl pærerne og blommerne, halver dem og drys skærefladen med stødt koriander.
Grill frugterne på en grillpande eller på grillen i 3-5 minutter på hver side.
Skær pærer og blommer i både og vend dem med brøndkarse, persille, citronolie og ristede pinjekerner.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i store tern.
Kom æbletern i en gryde med vand, citronsaft og sukker og lad det koge ved middelvarme i ca. 25-30 minutter til en ensartet kompot. Stil æblekompotten på køl.
Hak timian og peberrod og vend det i kompotten lige inden servering.
TIPS: Kog gerne selve æblekompotten dagen i forvejen og stil den i køleskabet.
