Ausumgaard

Ausumgaard er beliggende på et højdedrag ved hovedvejen lige midt imellem Struer og Holstebro.

Maria og Kristian bor selv i hovedbygningen, og herfra driver de et moderne landbrug samtidig med at de arbejder med at udvikle nye koncepter og nicheprodukter. Derudover har de i de seneste arbejdet hårdt på at realisere drømmen om at omdanne gården til et “Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser”.

Bygninger, bevaring og anvendelse Ausumgaards historie går helt tilbage til 1475 – og selvom bygningerne er meget nyere, så er mange af dem alligevel forældede. De gamle stalde og lofter, som ikke længere anvendes i den almindelige landbrugsdrift prøver de at bevare og udvikle ved at tænke i nye anvendelsesmuligheder.

Hvert forår indtages bygningerne af udstillere og gæster til vores hyggelige forårsmesse, og igen til jul fyldes gården af liv og stemning, når der holdes julemarked. Derudover har de indrettet en af de gamle stalde til depotrum, som de lejer ud til dem, der lige mangler nogle få eller flere kvadratmeter til opbevaring af ting og sager.

På sigt arbejder de på at kunne restaurere og indrette de gamle driftbygninger, så de kan rumme en masse forskellige små produktioner af fødevarer samt uddannelser og oplevelser indenfor fødevarefeltet – drømmen er, at Ausumgaard skal blive til et “Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser”, hvor både der er plads til og mulighed for at skabe netværk, innovation, udviklling og oplevelser indenfor fødevareerhvervet i Vestjylland.

Her bor vi

Holstebrovej 101, 7560 Hjerm

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.