Birkedommergården startede det hele med 10 limousine ammekør, og er nu blevet en velfærds kalveproduktion på 800 kalve om året.

Birkedommergård passer vi rigtig godt på vores kalve. De første måneder af deres liv får de mælk flere gange om dagen. Mælken er fuld af ekstra næringsstoffer og energi, så de hurtigt vokser til og blive klar til at leve af foderpiller, korn, halm og hø. Vi er producere selv både kornet, halmen og høet – og har derfor fuldstændig kontrol over kvaliteten. Kalvene starter i ”vuggestuen” – bokse med max 8 småkalve i hver boks og med masser af plads og så har de halmhuler samt et tykt lag halm at ligge i. Hver enkelt kalv bliver kigget efter 4 gange dagligt så vi kan følge dem helt tæt i deres opvækst og sundhedstilstand.

Næste skridt ”den store skolegård”
Når kalvene er store nok, bliver de flyttet sammen i store løsdriftsbokse med et tykt lag halm sammen med jævnaldrende kalve, de får om vinteren kæmpe store halmhuler og masser af plads så de kan lege (de er legesyge og kåde i den alder) og de vokse sig stærke sammen. Hver dag spreder vi frisk halm, og de får alt det foder og hø de kan spise.

Top dyrevelfærd en naturlig del af vores hverdag
Dyrene går i frisk halm i kalvestalden, og der bliver holdt godt øje med dem. Når det gælder dyrevelfærd og kalve, er dødeligheden et stort problem på landsplan. På Birkedommergård er det ikke et problem og det er vi helt sikre på er pga. vores meget høje pasnings standart, vi går simpelthen op i vores arbejde med dyrene med liv og sjæl., og så har vi top moderne stalde, med masser af frisk luft, siderne kan køres væk så kalvene går i den friske luft, men kan også lukkes ned, de dage det er koldt og blæsende.
På Birkedommergården har kalvene i gennemsnit over 10 % mere plads end de ellers høje plads krav økologien og Dyrenes beskyttelse stiller.

Fred og ro …
I kalvestalden er der ro og harmoni blandt dyrene. De er vant til mennesker og oplever altid tålmodighed og omsorg. Det vigtigste for os er nemlig at have glade og tilfredse dyr. Jo bedre vi behandler vores dyr, jo nemmere bliver de at arbejde med i dagligdagen. Det kommer både dyr og medarbejdere til gode, så når dyrene skal videre til slagtning fra gården, er de aldrig stressede og går stile og roligt ind i lastbilen – vores kalve bliver max transporteret i 2 timer til slagteriet.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.