Vi er stolte af at kunne videreformidle alle de skønne smagsoplevelser og gode traditioner.

Grangården Bageri

Knækbrød og snacks der er gået fra nørdet passion til sprød virkelighed

Anders har haft en drøm om at åbne sit eget bageri, siden han for mere end 30 år siden blev udlært bager. Han har rejst verden rundt og afprøvet bagerfagets mange facetter – men han har altid drømt om at komme tilbage til Danmark og udleve sin passion. Det er heldigvis blevet til virkelighed. I dag har Anders, sammen med Landmad, produceret en fantastisk række unikke knækbrød og knækbrødssnacks helt uden tilsætningsstoffer, som vi er uendeligt stolte af. Anders er nørdet på den fede måde, når han bager, og det skinner igennem i hver eneste mundfuld. Anders og Grangaarden holder i dag til i Øster Doense, hvor Anders udfolder sit helt unikke håndværk og sine kreative ideer, som ikke findes andre steder i verden. Det er i øvrigt også sådan, at Landmads samarbejde med Anders er kommet i stand: ingen drømme er for store, så længe håndværket og passionen er der. Og det er man aldrig i tvivl om, når man smager Anders’ knækbrød. Sammen er vi kommet frem til et helt specielt knæk, som ikke er til at tage fejl af – vil du smage?

Sandagergaard Æbleplantage

Smagen af danske æbler i most og bobler 

Peter Bernstorff er født på Sandagergaard tæt på den nordfynske kyst. Sandagergaard kan spore sine aner helt tilbage til 1480 og har siden 1800-tallet været en del af et større fynsk gods. Herregården dækker ca. 120 hektar med smukke skove og marker lige i hjertet af Danmark. I dag driver Peter æbleplantage, hvor han dyrker 7 forskellige æblesorter hjemme på Nordfyn. Det gør han, fordi han har en helt særlig passion for æbler og en dedikeret holdning til, hvordan de skal behandles. Derfor er det helt naturligt, at det lige præcis er Peter, Landmad har valgt at samarbejde med, når det kommer til produktion af most. Peter er ganske enkelt frugtpassionist til fingerspidserne og arbejder hele tiden med at udvikle forskellige lækre produkter med æbler som hovedingrediens. På Sandagergaard står Peter for at lave Landmads koldpressede most med æbler og et strejf af danske solbær. Når man arbejder med Peter, er man aldrig i tvivl om processen: den laves med passion og omsorg for råvarerne. Med Peter er man sikker på, at alle drikke er blandet med den helt rigtige balance mellem syre og sødme, sådan som en rigtig dansk æblemost skal smage.

Hybengården

Smagen af sommer – hele året får du i vores marmelader, safte og kompotter

Når man kører ind ad grusvejen til Hybengaarden ved Jerslev i Nordjylland, bliver man taget imod af Annette og Henrik i døren til produktionen, som er indrettet i de gamle stalde. Her mødes man altid af den danske duft af sommer – jordbær, rabarber og hyben. De håndplukkede bær ankommer friske til Hybengaarden, hvorefter de bliver renset og sorteret, så de kan blive til den mest fantastiske marmelade, der leverer solskin på selv den mest triste gråvejrsdag. Annette og Henrik er begge landmandsuddannede, men er i dag fuldtidsbeskæftigede med deres lille marmeladeproduktion, som også sønnen Frederik hjælper til med. Sammen med Landmad har de udviklet en række marmelader, som smager af sol og sommer. Idéen er enkel: vores marmelader skal fyldes med god, solmoden smag – ikke tilsætningsstoffer. Det mestrer Annette og Henrik, som begge udfører et passioneret madhåndværk, der aldrig står stille, når det kommer til finpudsning af smag og konsistens. Og passionen kommer ikke fra fremmede. De har nemlig lært at lave marmelade fra de var børn og kiggede deres mødre over skulderen. Sammen med Landmad har Annette og Henrik fundet de gode, gamle opskrifter frem og med små justeringer og fornyelse har de udviklet opskrifter, som deres mødre ikke kunne have lavet bedre. Det betyder, at Landmad og Hybengaarden kan producere smagen af den friske, danske sommer – hele året.

Karlsens Krydderier

Urtesalte & Krydderier med ærlighed og omhu  

Aksel Karlsen har et ganske særligt forhold til krydderier. Hans kærlighed til råvarer og stræben efter altid at levere kvalitet er dét, der gør ham til noget helt specielt. Aksels vision er simpel: krydderier er en lige så vigtig råvare som alt andet, vi kommer på bordet. Derfor skal de produceres med ærlighed og omhu. Aksels passion førte således til, at han i 2007 stiftede Karlsens Krydderier, som Landmad er stolte af at kunne kalde for samarbejdspartner. Karlsens Krydderier er i dag et familiefirma placeret i Hadsund, som Aksel driver sammen med sønnen Anders. I samarbejde med deres dedikerede medarbejdere arbejder de hver dag for at levere den bedste smagsoplevelse ud til masser af glade, danske kunder. Kvalitet og respekt for råvarerne er alfa omega. Krydderier er ikke bare krydderier. De er et unikt produkt, som sætter nye standarder for smagsoplevelsen. Sammen med Landmad har Karlsens Krydderier derfor udviklet en særlig serie af danske urtesalte og vidunderlige rene krydderier. Saltets smagskombinationer er blevet til gennem nøje udvælgelse af forskellige urteblandinger, som lever op til Karlsens og Landmads høje krav. Sammen har vi skabt en række ganske unikke produkter, som vil kunne bringe glæde på ethvert frokostbord.

Samsø Syltefabrik

Unikke syltetraditioner og begavet håndværk i både agurker, rødbeder, rødkål og løg

Det er nærmest umuligt at tænke på Samsø, uden også at tænke på ældgamle syltetraditioner. Samsø har sat sit markante præg på syltetraditionen i Danmark ved deres unikke opskrifter, begavede håndværk og ikke mindst fantastiske grøntsager. På Samsø Syltefabrik smelter øen, havet, håndværket og historien ganske enkelt sammen til dét, der i dag er en nutidig og fleksibel fabrik, der holder de skønne gamle syltetraditioner i hævd. Sammen med Landmad har Samsø Syltefabrik udviklet en række fantastiske opskrifter på både agurker, rødbeder, rødløg, rødkål, ketchup og sennep. Filosofien er enkel: vi ændrer ikke på den gode smag, vi alle kender og elsker. På Samsø Syltefabrik gør de nemlig, som de altid har gjort. De producerer stærke produkter i tæt samarbejde med lokale avlere for at levere et troværdigt, ærligt og traditionsbundet produkt. Det er der ikke ændret på i samarbejdet med Landmad. Der er bare givet endnu mere af den gode smag – og det er et resultat, vi er særligt stolte af. Vores samarbejde er kendetegnet ved en åben og legende tilgang til produktionen, og det frembringer helt særlige resultater: således kom vi faktisk ved en fejl til at tilsætte alt for meget peber til vores ene sennep, som alle troede ville være uspiselig. Det har dog vist sig, at den smager helt fantastisk – og den viden har vi selvfølgelig rettet ind efter, så alle kan få lov til at smage. Det er ældgamle traditioner blandet med helt ny viden. Sådan som det skal være.

Vadehavsbageriet

Brød enkelt, ærligt og ligetil

Hos Vadehavsbageriet går håndværk og gamle bagetraditioner hånd i hånd. I dag ejes bageriet af Jytte og Leif Kruse, som overtog bageriet i 1990. Men det betyder ikke, at der er blevet ændret på noget væsentligt, siden familien startede bageriet for mere end 100 år siden. Hos Vadehavsbageriet gør de nemlig tingene, som de altid har gjort. Det er enkelt, ærligt og ligetil. I samarbejde med Landmad har Vadehavsbageriet udviklet en række brød, som følger alle de gamle foreskrifter for godt brød. Det har vi gjort, fordi vi sammen med Jytte og Leif har ét enkelt mål: Vores brød skal være de bedste. Mindre kan ikke gøre det. I Vadehavsbageriet gøres der altid store overvejelser omkring, hvordan man opnår det perfekte resultat. Det betyder, at det altid overvejes nøje, hvilke brød, der bages med surdej og hvilke, der bages med fordej. Missionen er altid at finde den gode smag i brødet – uanset bagemetode. Sammen med Landmad har Vadehavsbageriet udviklet et helt unikt sortiment af brød, der er hævet med tidevandet – 12,5 timer. Brødet pakkes i poser og fryses ned, indtil det kommer i ovnen hjemme hos dig. Det betyder, at du på 10 minutter kan fremtrylle det mest velduftende, friskbagte brød, helt uden at skulle have kagerullen frem. Vi har sørget for, at kvaliteten er i top, så du skal ikke bekymre dig om andet end at tænde ovnen og sætte kaffen over. Vi har med andre ord lagt tid i brødet, så du ikke behøver. Det er brød, vi kan være stolte af.

Skanderborg Bryghus

Passioneret nørderi i hver eneste øl 

Skanderborg Bryghus er en forholdsvis ny spiller på markedet for mikrobryggerier, men bryggeriets historie går mange år tilbage. Oprindeligt var bryggeriet en videreførelse af hobbybryggeriet Nonnebjerg, der startede i en kælder, hvor 7 frivillige ølentusiaster bryggede deres øl. Som det ofte er med øl, kan én blive til mange, og derfor viste det sig hurtigt, at et bryganlæg med en kapacitet på 50 liter ikke var fyldestgørende. Selvom bryggeriet i dag har vokset sig større, lægges der stadig den samme kærlighed i øllen, som hvis det stadig blev brygget i en kælder af nogle entusiaster. I dag beskæftiger bryggeriet 6-7 ansatte, men kernen i bryggeriet er den samme: passionen for god øl. Og det er netop passionen, der ligger bag samarbejdet mellem Landmad og Skanderborg Bryghus. Vi har utrætteligt arbejdet henimod at finde de helt rigtige smagskombinationer til vores øl. Omdrejningspunktet er altid den gode smag og det professionelle håndværk. Målet er kort sagt at brygge øl, hvor den nørdede passion kan smages i hver eneste dråbe, samtidig med at teknologien er i top. Landmad og Skanderborg Bryghus vil ganske enkelt vise nye muligheder for, hvad man kan opnå med øl, når håndværk, passion og teknologi går hånd i hånd i et solidt partnerskab.

Enghaven Brænderi

Hårdt arbejde og stolthed på flaske

Enghaven er en gammel slægtsgård, der har været i familien Moestrups eje siden 1881. Her har altid været en stor frugthave fyldt med æbler, som i flere hundrede år er blevet brugt i den daglige husholdning. I dag drives Enghavens Brænderi på gården, og her dannes ramme om et unikt samarbejde med Landmad om en helt særlig kvalitetsgin. På gården dyrkes stadig gode, gamle æblesorter som Bele De Boskoop, Filippa og Clara Frijs. De har alle en karismatisk smag og fin duft, som gør dem perfekte til brændevinsproduktionen. Æblerne kan bruges i produktionen uden tilsætning af monopolsprit eller kunstige smagsstoffer og æblerne plukkes på det nøjagtige tidspunkt, hvor både deres sukkerindhold og aroma er helt perfekt. Det sikrer, at alle produkter er unikke og at det omskiftelige danske klima kan smages i hver eneste dråbe. Det er op til brændevinsmagerens håndværk og personlige stil, hvornår de forskellige typer destillater adskilles fra hinanden, og derfor dufter, smager og føler Brænderiet Enghaven sig igennem hele processen – sammen med Landmad. Vi har sammen udviklet en gin serie, der indeholder brænderiets unikke historie og passion for råvarer i hver eneste dråbe. Skål for kvalitet, gode stunder og masser af velsmag!

 Adamshøjs hønsegård

Her er et støvbad enhver hønes ret

O at være en høne på Adamshøj. Her spankulerer de økologiske æglæggende høns rundt med masser af plads både indendørs og udendørs. De får aldrig trimmet næbbet, spiser økologisk dyrket foder og kan skrabe i jorden og tage støvbad, som er en del af deres natur. På Carl Boisen Thøgersens gård har der i mange år gået høns frit rundt. Det har skabt gårdidyl og glæde ved morgenbordet hos familien. I 2018 beslutter Carl Boisen Thøgersen at udvide hønseflokken, så det ikke kun er familien på Adamshøj, der kan nyde godt af de lækre æg. Derfor etablerer han en økologisk ægproduktion, så flere familier kan få del i den gode smag samtidig med, at han på alle måder tilgodeser hønens naturlige adfærd. Her finder ægproduktionen nemlig sted med tanke for dyrevelfærd og miljø. Det afspejler sig også i valget af race. Hønsene er af racen Lohman light, som er en hvid høne, der lægger hvide æg. Denne art er en robust ”dame”, der er som skabt til at gå i en økologisk hønsegård. Det er noget, vi kan lide hos Landmad, og vi er stolte over at sælge nogle af de fineste danske økologiske æg fra Adamshøj.

Sikke en hønsegård!

ALMA by G   

Smagfulde olier, eddiker og dressinger fra en vaskeægte madhåndværker i Tåninge

I det idylliske Tåning lige uden for Skanderborg ligger den lille familievirksomhed Alma By G i en nedlagt landbrugsejendom fra 1794.  Her har familien boet i flere generationer – og det kan mærkes i produktionen. Iværksætteren og ildsjælen bag den lille passionerede virksomhed, Mikael, er nemlig en vaskeægte madhåndværker. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at Landmad har samarbejdet med Mikael igennem flere år. Hans kærlighed til gode råvarer og evige jagt efter god smag gør ham til én af Danmarks mest kyndige fagfolk inden for produktion af olier, eddiker og dressinger. Olien presses på Mikaels helt eget presseanlæg, ligesom han helt fra bunden laver sennep, dressing og eddike. Visionen er, at produkterne ikke bare skal være de basisråvarer, du har stående bagerst i skabet. Det skal være de ingredienser, der løfter din ret til et højere niveau. Derfor er vi stolte af, at Landmads samarbejde med Mikael endnu engang har skabt nogle produkter, hvor passionen kan smages i hver eneste dråbe. Sammen med Mikael har Landmad nemlig udviklet en række olier, eddiker og dressinger, som vil passe til enhver smag og begivenhed. Mikael har været med hele vejen fra afgrøde til færdigt produkt. Varerne kan derfor alle følges fra jord til bord. Så er du aldrig i tvivl om, hvor dine produkter kommer fra. Det er passion, der kan smages – prøv selv.

House of Cosmetics

Gode råvarer betyder alt – også når det gælder din hud

Vitaminer. Mineraler. Naturlige olier. Alverdens ekstrakter. Din hud skal være i balance og – som grundlæggeren af House of Cosmetics Tina Søgaard står op for – også helt uden kemi. Tinas klare vision er, at god parabenefri hudpleje skal være tilgængelig for alle danskere. Derfor har hun sammen med Landmad udviklet en dansk og naturlig produktserie, som kan bruges af hele familien. Værdierne bag er baseret på Tinas overbevisning om, at naturlige ingredienser er afgørende for, at huden holdes sund. Derfor finder du i vores produkter altid kun de bedste, nøje udvalgte råvarer, skræddersyet til nordisk hud.

Målet for vores samarbejde er simpelt:

Vi vil gøre det nemt at leve dit liv, som du vil, uden at skulle bekymre dig om farlig kemi. Derfor har vi sørget for, at produkterne ikke kun er lavet med omtanke for dig, men også miljøet. Produkterne er så milde og rene, at det eneste, der bør være en bekymring hos dig, er, hvornår bøtten er tom. Det er da kosmetik, der er til at forstå, ikke?

Pin It on Pinterest