Bondekonens grønlangkål med frisk grønkål
4 personer – Tidsforbrug ca. 1 time
Ingredienser:
- 300 gram frisk grønkål
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel fra De 5 Gaarde
- 2 dl kogevand fra medister, hamburgerryg eller skinke
- 2 dl letmælk
- 1 spsk. sukker
- Salt og peber
Sådan gør du …
Skyl grønkålen rigtig godt og pluk kålen fri af stokkene.
Kog kålen i forkogt vand i en stor gryde ved middel varme i fem minutter.
Lad grønkålen dryppe helt af i et dørslag, og lad kålen køle lidt af.
Smelt smør i en gryde, og når det er ved at bruse af, kommes hvedemel i gryden mens du pisker hele tiden – det skal forblive lyst.
Pisk kogevandet ind i sovsen og herefter mælk indtil du har den rette konsistens som en sovs skal have, lad det herefter simre i fem minutter ved lav varme under omrøring
