Bondekonens grønlangkål med frisk grønkål

 4 personer – Tidsforbrug ca. 1 time

Ingredienser:

  • 300 gram frisk grønkål
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 2 dl kogevand fra medister, hamburgerryg eller skinke
  • 2 dl letmælk                                                                                                                           
  • 1 spsk. sukker
  • Salt og peber

 

Sådan gør du … 

Skyl grønkålen rigtig godt og pluk kålen fri af stokkene.
Kog kålen i forkogt vand i en stor gryde ved middel varme i fem minutter.
Lad grønkålen dryppe helt af i et dørslag, og lad kålen køle lidt af.
Smelt smør i en gryde, og når det er ved at bruse af, kommes hvedemel i gryden mens du pisker hele tiden – det skal forblive lyst.
Pisk kogevandet ind i sovsen og herefter mælk indtil du har den rette konsistens som en sovs skal have, lad det herefter simre i fem minutter ved lav varme under omrøring

[/et_pb_column_inner]
[/et_pb_row_inner]

LANDPOST

Har du lyst til at følge livet på landet sammen med os, høre om vores sortiment, nyheder, kommende events og nye opskrifter.

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev - vi lover at inspirere dig.

Tak for din tilmelding.

Pin It on Pinterest