Hybengaarden

Annette og Henrik Sørensen er begge landmandsuddannede. Sønnen Frederik læser HTX og hjælper til i sin fritid, navnlig når nye produkter skal prøvesmages. Frederiks smagsløg har en sikker fornemmelse for, hvad kunderne kan lide. Desuden er der en fuldtids medarbejder. Henrik tager sig primært af arbejdet i marken og er desuden ansvarlig for salget. Annette tager sig af administrationen. De er begge med i alle processer i produktionen og bruger en del tid på udvikling af nye produkter og smagsvarianter.

Vores passion for hyben
Vi har gennem mange år fremstillet marmelade af de hyben, vi plantede på en af vores marker. Det var oprindeligt til eget og venners forbrug, men det greb om sig. Vi fik kontakt til nogle butikker her i Vendsyssel, og da marmeladen blev godt modtaget af dem samt ikke mindst af deres kunder, sprang vi ud i at gøre det hele mere professionelt. Vi investerede i professionelt materiel som rensemaskine, storkøkken og lager med fryserum til råvarerne. Vi indrettede hele marmeladeproduktionen i en tidligere grisestald.

Samtidig eksperimenterede vi med at finde den helt rigtige smag og konsistens. Nøjagtig som vi lærte af vores mødre ved at kigge dem over skulderen. Så det er vores børnelærdom, der nu bruges til at tilberede marmeladen, så den smager af det, den er, nemlig dejlige danske bær. Du skal kunne smage sommeren i hvert eneste glas marmelade.

Bær og marmelade er hele vores verden. Derfor kan vi ikke lade være med at lave nye varianter, så vi nu har meget mere end hybenmarmelade. Fælles for vores produkter er, at de er lavet af danskdyrkede bær eller vilde bær fra de nordiske skove. Dog har vi enkelte smagsvarianter, hvor vi har anvendt appelsin eller mango. Hyben, jordbær, blommer og æbler er håndplukkede og modtages ferske. Resten er klar til gryden ved modtagelsen. Vi sprøjter ikke vores planter.

Her bor vi

Humlehedevej 102, 9740 Jerslev J

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.