Landmad madbrød

Antal 6 personer  – Tidsforbrug 30 minutter

 

Løgkompot:

  • Et stort løg
  • 40 g smør
  • ½ dl æbleeddike
  • Salt og peber

 Dej:

  • 600 g hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 3,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 0,3 dl olie
  • 10 g salt
  • 10 g sukker

 Pynt:

  • 50 g parmesanost
  • Frisk timian

Sådan gør du:

 Løgkompot:

Smelt smørret på panden.
Skær løgene i halve skiver, kom de skårne løg på panden.
Lad løgene stå og simre ved moderat varme til de er bløde og brunede.
Krydder med salt og peber og hæld eddiken på.
Lad eddiken koge ind, sluk nu for panden og lad det køle af.

 Dej:

Rør gær og lunken vand sammen, bland mel. Salt og sukker i og rør det sammen, tilsæt til sidst olien – rør gerne i en røremaskine og lad røremaskinen køre i ca. 8 minutter.
Læg dejen ovenpå løgene i panden.
Læg låg på og lad brødet hæve i ca. 20 minutter.
Vend brødet ud på en bageplade og bag det i 25 minutter ved 225 grader (200 grader ved varmluft)
Tag brødet ud af ovnen og drys med det samme parmesan og frisk timian på.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.