Landmad marengsiskage

 Tidsforbrug ca. 45 minutter

 Bund:

  • 4 æggehvider
  • 300 g. sukker
  • 200 g. finthakkede hasselnødder

Tænd for ovnen på 130 grader C.
Tilsæt 1/3 af sukkeret til æggehviderne og pisk det op.
Tilsæt resten af sukkeret og pisk æggehviderne stive.
Herefter vendes de finthakkede hasselnødder forsigtigt i.
Smør massen ud på en bageplade med bagepapir på så den fylder ca. 25 x 25 cm
Bag bunden i ca. 40 minutter.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

 Vaniljeis:

  • 5 æggeblommer
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl. piskefløde
  • 200 g. Bær – frost eller friske til pynt.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn skummende og hvidt.
Pisk fløden i en anden skål og hæld æggemassen i flødeskummet og pisk det nu godt sammen.
Kom massen i en form og stil den i fryseren. Husk at røre rundt et par gange under indfrysningen for at undgå den falder til bunden.

 

Servering:

Anret bunden på et stort fad, skær isen ud i tykke skiver og fyld hele bunden ud,
Pynt med de bær du bedst kan lide, du kan fint bruge en pose frosne bær, vi har brugt frosne skovbær.

Pynt evt. også med Landmads marengs

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.