Landmad pølsebrød

25 stk.  tidsforbrug ca. 20 minutter + hæve og bagetid

 

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 400 g fint speltmel
  • Ca. 400 g hvedemel fra De 5 Gaarde
  • 1 æg til pensling

 

Hæld mælken i en skål og gæren opløses heri, tilsæt herefter salt, æg og smeltet smør.
Hæld først speltmelet og dernæst hvedemelet i ned til de øvrige ingredienser.                               
Ælt dejen godt til den er smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og del den i 25 lige store stykker og tril dem så til aflange pølsebrød.
Fordel brødene på en bageplade med bagepapir lidt tæt op ad hinanden, da de gerne må bage lidt sammen.
Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210 grader. Pensl nu brødene med sammenpisket æg og bag i 10-12 minutter til de er gyldne.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.