Landmads bløde gulerodsboller
Ingredienser:
- 50 gram gær
- 0.5 dl. lunken vand
- 2 dl. letmælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 3 spsk. olie
- 0,5 tsk. bagepulver
- 600 g hvedemel fra De 5 Gaarde
- 1 æg
- 1,5 dl solsikkekerner
- 200 g revne gulerødder
1 æg til pensling af bollerne
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt mælk, olie, salt, sukker, æg og bagepulver og rør godt. Tilsæt så det fint revne gulerod og solsikkekernerne og rør igen.
Tilsæt herefter melet lidt efter lidt, indtil du har en dej du kan rulle ud til en pølse.
Pølsen deles nu i ca. 12 stk. og rulles til boller og sættes på bagepladen
Hæver på pladen ca. 15 min. Pensel bollerne med det sammenpiskede æg.
Bages i 12 min. ved 200 grader varmluft.
