Landmads burger med stikkelsbærchutney
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 1 pk. Landbrød melblanding fra De 5 Gaarde
- 50 g gær
- 7 dl lunkent vand
- 4 tsk. salt
- 60 g løg, hakket i tern
- 1½ dl hyldeblomsteddike
- 10 g chili, finthakket
- 2 gl. stikkelsbærmarmelade fra De 5 Gaarde
- 1 tsk. revet citronskal
- 2 past. æggeblommer
- 1,5 tsk. De 5 Gaarde sennep
- Friskkværnet peber
- 2 dl rapsolie fra De 5 Gaarde
- 4 stk. Frijsenborg Herregårds kyllingebryst
- olie til stegning
- 1 hjertesalat, fintsnittet
- ½ spidskål, fintsnittet
- ½ agurk, skåret i skiver
- 8 skiver bacon, stegt
- Evt. nn håndfuld radisser
- æggeblomme
- sennep,
- 1 tsk. hyldeblomsteddike
Sådan gør du …
Gær og 2 tsk. salt røres ud i vandet Melblandingen tilsættes og æltes godt sammen. Dejen sættes til hævning i 15 min, hvorefter den æltes igen. Dejen æltes tildækket i 45 min. Dejen deles i 16 stykker og formes til boller, som sættes på en bageplade
Lad bollerne hæve i 10 min., hvorefter de trykkes flade og drysses evt. med havregryn. Bollerne efterhæves herefter på et lunt sted i 60 min. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Varmes op på grill inden servering
Tips: Hvis bollerne tildækkes med et stykke plast, inden de er helt kolde, bliver de bløde og lækre og kan holde sig længe friske
Stikkelsbærchutney:
2 spsk. olie varmes på panden og løg og chili steges af til løgene er blanke. 1 dl hyldeblomsteddiken hældes på og bringes i kog. Tilsæt stikkelsbærmarmeladen og lad den småkoge til den tykner en smule
Sæt chutneyen til afkøling Rør revet citronskal i chutneyen og den er klar til servering.
Mayonnaise:
Æggeblomme, sennep, salt og peber piskes godt sammen. Olien tilsættes lidt af gangen og piskes indtil olien er optaget
Kylling:
Vend kyllingebrysterne i olie og salt og peber og tilbered dem på grill eller i ovn til de er gennemstegte.
Når alting er lavet kan burgeren samles efter ønske.
