Landmads grovboller

24 stk. tidsforbrug ca. 20 minutter + bagetid

  • 50 g gær
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 l lunken vand
  • 200 g fuldkornsmel
  • 250 g havregryn
  • 900 g hvedemel fra De 5 Gaarde
  • Æg eller vand til pensling

 Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet og hæld saltet i.
Hæld havregryn og fuldkornshvedemel i og rør det til en grød, tilsæt nu hvedemelet lidt ad gangen og ælt godt igennem lad gerne dejen ælte omkring 10 min ved mellem hastighed på røremaskinen

 Dejen skal hæve lunt og tildækket i ca. 1 time
Tril bollerne og placer dem på en bageplade med bagepapir
Pensl med sammenpisket æg eller vand
Bollerne bliver ekstra store hvis de hæver yderligere 30 min når de er kommet på bagepladen
Bollerne bages i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 10-15 min

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.