Landmads labskovs

Ingredienser: 

  • 1 kg sprængt kalvebryst
  • 5-6 løg
  • 2 kg kartoffler
  • 5 nelliker
  • 8 laurbærblade
  • 12 sorte peberkorn
  • 2 mellemstore rødbede
  • 2 bundter purløg
  • 300 g. smør
  • Salt/peber 
  • Eddike 
  • Olie 

 

Sådan gør du …

Skær kødet ud i tern. Pil løgene og snit dem groft. Kom begge dele i gryde og dæk med vand. Kog det op, og skum af for urenheder når det koger. Lad så kødet koge i 3-4 min, og skum så af igen.
Krydderierne kommes i en gazepose/eller lign, så de ikke ligger løst i væsken. En sigte kan også bruges. Kog kødet i cirka 40-45 min og tag derefter krydderierne op. Skræl kartoflerne og skær dem i grove store tern. Kom dem ned til kødet, og kog det til det begynder at mose lidt (20-25 min).

Når ønsket mørhed/konsistens er opnået smages til med salt og peber.

Snit rødbeden i tynde skiver. Gerne på mandolin eller lign. Opbevar dem i koldt vand. Før servering marineres den ønskede mængde i olie/eddike/salt/peber. Snit Purløg så fint som muligt, og drys på, samt en stor klat smør på toppen.

[/et_pb_column_inner]
[/et_pb_row_inner]

LANDPOST

Har du lyst til at følge livet på landet sammen med os, høre om vores sortiment, nyheder, kommende events og nye opskrifter.

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev - vi lover at inspirere dig.

Tak for din tilmelding.

Pin It on Pinterest