Landmads syltede rødbeder

Syltede rødbeder med skærmdild 6 – 8 glas tidsforbrug 1.5 time

2,5 kg rå rødbeder
1 l. klar eddike
450 g sukker
2 tsk. salt
1 tsk. peber
2 stk. tørret skærmdild
6 – 8 rengjorte glas med skruelåg

Sådan gør du

Rødbederne skylles godt og koges møre i vand ca. en times tid, hvis det er store rødbeder, lidt kortere hvis det er små.
Når de er møre, hældes vandet fra, og de overhældes med koldt vand, hæld dem ud i vasken eller et dørslag og lad dem køle lidt af.
Når de er afkølet, så man kan røre ved dem, kan ‘skindet’/skrællen slippe ved at gnide det væk med fingrene.
Rødbederne skæres i passende skivetykkelser (3 – 5 mm) og kommes på rengjorte glas.
Lagen hældes sammen i en gryde, eddike, sukker, salt og peber koges op og omrøres til alt er opløst.
Når lagen er kogt færdigt, hældes den varm over rødbederne til de er dækket og en lille tot skærmdild lægges øverst – og der lukkes for glasset.
Nu har du 6 – 8 glas lækre hjemmelavede rødbeder i lidt forskellig størrelse.
Vent en uges tid – og smag så på dem – dilden giver en helt vidunderlig smag til rødbederne.
Stil dem køligt og mørkt….. i dit spisekammer.

Tips: Får du lidt for meget lage, så gem det i et glas i køleskabet og så kan du sylte lidt agurker eller andet du lige har i overskud, og nyde det løbende.

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.