Etiske regler

Vores etiske regler

I Landmad mener vi at glade dyr er god smag. fordi dyrevelfærd betyder etisk ansvarlighed, nærhed og kvalitet. En producent til Landmad skal vise respekt for dyrenes naturlige egenskaber og behov. Økologisk eller konventionelt – det er kvaliteten, der tæller.

Ud over den høje kvalitetsbevidsthed og kravet om nænsom håndtering af råvarerne, så har vi også nogle helt klare forventninger til produkternes udspring. De skal stamme fra landbruget i Danmark, naturen i Danmark eller havet omkring Danmark.  Selvfølgelig er der afvigelser – fx har vi produktkategorier, som ikke produceres i Danmark, men alligevel er så bæredygtige, at de passer ind i vores koncept. Det er ok at bruge udenlandske ingredienser, hvis det er påkrævet for smagen, og der ikke findes et dansk alternativ i god nok kvalitet.

Vi har formuleret et sæt spørgsmål som vi vurderer alle produkter ud fra på fælles produkt råds møder:

Smag og kvalitet
• Historie om produktet og leverandør
• Ingrediensliste og råvarernes oprindelse
• Økologi/konventionel
• Dyrevelfærd
• Eksisterende sortiment på sammenlignelige produkter
• Dansk fødevare lovgivning overholdes

Produkterne skal være af høj kvalitet, og kan være både økologiske og konventionelle. Produkterne må gerne have et historisk islæt, og udviklet med baggrund i danske egnsretter, der hvor det er relevant. For de produktkategorier, som ikke produceres i Danmark, vælges produkter, der er enten økologiske eller har en særlig bæredygtig tilgang, og gerne integreret med et udviklingsprojekt.

LÆS … Meget mere om det NYE Landmad 

Pin It on Pinterest