Påskekage med et tvist af øl
Antal: 1 kage eller 25 muffins Tid: 60 min.
- 400 g farin
- 2 æg
- 350 g gulerødder
- 1 tsk. kanel
- 1½ tsk. natron
- 500 g hvedemel
- 3 dl øl
- 1 usprøjtet citron
- 400 g flødeost
- 75 g flormelis
Pisk farin, æg og kanel sammen.
Skræl gulerødder og riv dem fint og vend dem herefter i den sammenpiskede masse.
Tilsæt natron og halvdelen af melet og vend det forsigtigt sammen inden øllet og det sidste af melet tilsættes.
Hæld dejen i en smurt kageform eller i muffins forme og bag dem i en ovn på 180 grader. Ca. 40-45 min ved en hel kage eller ca. 15 min ved muffins.
Når kagen er bagt færdig stilles den til afkøling og topping laves.
Bland flormelis og flødeost sammen og smag til med citronskal og citronsaft.
Når kagen er helt kold kan toppingen kommes på kagerne og her er det kun fantasien der sætter grænser.
