#Send flere penge

Den danske kamelmælksforsker professor Egon Bech Hansen har med ni millioner i ryggen fra Danida hjulpet med til at sætte skub i udviklingen af mejerisektoren i Etiopien. Ikke med komælk, som han ellers har arbejdet med for både Chr. Hansen og DANISCO (nu DuPont). Men med kamelmælk, som i visse egne af Afrika udgør 30 procent af mælkeforbruget.

– Kamelmælk er uhyre vigtigt som ernæringsmiddel mange steder i Afrika. Det er en vigtig kilde til protein, som ikke i samme udstrækning kan fås fra plantebaseret kost. I forskningsprojektet har vi samarbejdet med lokale studerende, og vi har skilt kamelmælken ad enzym for enzym, så vi i sidste ende havde viden nok til at kunne producere ost og yoghurt af kamelmælken, så den kan holde sig længere, og man undgår så meget spildt kamelmælk, fortæller Egon Bech Hansen.

Læse meget mere om samarbejdet

Pin It on Pinterest

Del og print

Her kan du dele og printe opskriften. Brug også printknappen, hvis du vil maile den til en ven.