I den søde juletid elsker vi duften af friskbagte småkager. Især vaniljekransene er et hit så i stedet for at bage EN stor portion i starten af december. Laver vi en stor portion dej og deler den op. På den måde kan vi nyde duften og kvaliteten ved friskbagte småkager 2-3 gange om ugen i stedet. Og det er så dejligt nemt når dejen er klar i køleren og bare skal køres ud og bages af.

Ingredienser:

500 g Birkedommergård hvedemel,
200 g sukker,
375 g smør,
2 stænger vanilje,
2 æggeblommer,
50 g meget finthakkede mandler

Tilberedning: Smørret smuldres i melet, sukker vanilje, mandler og æggeblommer tilsættes og dejen samles. Vaniljekransene bliver flottest hvis du ligger din dej på køl i mindst 3 timer, inden den køres igennem en kødhakker med småkageforsats på. Til vaniljekranse er det den med stjernemønster der skal bruges. Dej ”stængerne” formes til kranse i den størrelse man foretrækker, og kommes på bageplader med bagepapir. Bages ved 200 grader (varmluft 180) i ca. 12 minutter. Opbevares i tætsluttet dåse eller glas.

LANDPOST

Har du lyst til at følge livet på landet sammen med os, høre om vores sortiment, nyheder, kommende events og nye opskrifter.

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev - vi lover at inspirere dig.

Tak for din tilmelding.

Pin It on Pinterest